Zašto su LVT podovi sve popularniji u svijetu, a i kod nas

Zašto su LVT podovi sve popularniji u svijetu, a i kod nas

Iako su LVT podovi na našem tržištu već godinama, još uvijek postoje mnoge nedoumice. U ovom tekstu odgovaramo na najčešća pitanja kupaca kada planiraju prvi put postaviti LVT pod u svoj dom.

U svijetu koji se brzo mijenja, imamo priliku transformirati svoje prostore. Očigledno je da su LVT podovi sve češći u svijetu, ali i kod nas, te da se o LVT podovima govori kao o podovima budućnosti.

LVT podovi su kategorija podova koja ima najbrži trend rasta u svijetu, a predviđa se da će postati alternativa keramičkim, laminatnim pa čak i drvenim podovima, s obzirom na nedostatak sirovina na svjetskom tržištu. U razvijenim zemljama često se koriste i postavljaju kako u poslovnim prostorima tako i u kućama i stanovima. Namijenjeni su za korištenje u svim prostorijama u kući, a budući da su LVT podovi vodootporni, mogu se postaviti i u kupaonici (za mokre prostore preporučamo klik montažu)  

Dizajn LVT podova nadahnut je prirodom, a pojačan ultra-realizmom digitalnog ispisa, pomaže u stvaranju ugodnih i lijepih interijera. Napredna tehnologija digitalnog tiska omogućuje nam otkrivanje najsuptilnijih detalja drva i kamena, stvaranje u formatu ploče ili ploče jedinstvene teksture i boje. Što je najvažnije, omogućuje odabir prirodno dizajniranog podnog rješenja sa svom funkcionalnošću visokoučinkovitih LVT podova.

Imaju izvrsna svojstva i izdržljivost, a opet nude toplinu i iznimnu udobnost. Zbog visoke otpornosti na habanje i ogrebotine izvrstan su izbor za domove s kućnim ljubimcima. Ako imate psa ili mačku, isprobat ćete i sami se uvjeriti u njihovu veliku izdržljivost. 

Također, ako imate djecu, sigurno ste imali fazu kada su se igrala autićima na podu, pa znate koliko je važno da pod bude otporan na sitne ogrebotine.

Pogodni su i za ugradnju preko podnog grijanja. LVT je topliPogodni su i za ugradnju preko podnog grijanja. LVT je toplija podna obloga od pločica, ali i parketa i laminata, tako da možete osigurati dodatnu toplinu pod nogama

Mogućnosti kombiniranja su neograničene jer kod postavljanja lijepljenjem nema prijelaznih lajsni pa se lako može uklopiti više dezena i formata u različite prostorije, npr. na prijelazu između kuhinje i blagovaonice.

Akustika LVT podova pružit će vam izuzetnu udobnost jer je ovo vrlo tih pod bez zvuka odjeka kada po njemu hodate. Jedna od prednosti je jednostavno i brzo čišćenje pa nećete morati trošiti puno vremena na održavanje poda..

Ono što je najvažnije - želimo vam reći da su Tarkett LVT podovi potpuno sigurni i bez štetnih utjecaja na ljudsko zdravlje, što dokazuju i certifikati vanjskih agencija koje brinu o ljudskom zdravlju.

Sigurnost svih materijala koji ulaze u sastav LVT podova, čak i onih zasićenijih, čiji se udio u proizvodu mjeri u dijelovima na milijun, ocijenjena je od strane EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency). Dostupne su MHS (Material Health Statement) izjave o utjecaju materijala na zdravlje, koje daju jasan pregled korištenih materijala, i EPD (Environmental Product Declaration) izjave o održivosti proizvoda, koje dijele informacije o utjecaju materijala na okoliš . Potpuno su bez ftalata pa pridonose stvaranju zdravijih prostora, a preporučuju se i za dječje sobe. 

Također, doprinose stvaranju optimalne kvalitete zraka u zatvorenom prostoru jer imaju vrlo nisku razinu VOC-a, odnosno ispravljivih organskih spojeva. Tarkett LVT je održivi pod koji je prikladan za recikliranje i pomaže u postizanju certifikata zelene gradnje kao što su BREEAM, WELL i LEED. Neke od LVT kolekcija djelomično su izrađene od recikliranog sadržaja, što utječe na smanjenje emisije ugljičnog dioksida.


Postavljaju se na tri načina: lijepljenjem, klik sustavom ili samopolagajućim sistemom. Montaža je brza i jednostavna, što ovaj pod čini idealnim za brze adaptacije stanova ili apartmana i vikendica. LVT je zbog svojih karakteristika izvrsna alternativa keramici u kuhinji, a pomoću klik sustava postavlja se direktno preko postojećih keramičkih pločica.

Odlično rješenje za apartmane i vikendice

Moderan, trendi pod zasigurno će privući pozornost svojim izgledom - LVT podovi vjerno oslikavaju uzorke drva i keramike te su pogodni za ugradnju u gotovo sve prostore, pa čak i kuhinje i kupaonice, pa su prava zamjena za hrastov parket u dasci ili keramika u kuhinji. Odlučite li se za LVT click, možete biti sigurni da je vodootporan pa ga voda neće oštetiti ako se nešto prolije po stanu. Budući da se radi o vrlo prometnim prostorima, kod iznajmljivanja gostima moći ćete se brinuti da se prostor neće oštetiti, jer ovaj pod ima klasu uporabe 33 i 34.

Isplati li se ulagati u LVT podove?

Uz pristupačnu cijenu dolazi izvrsna kvaliteta i višegodišnje jamstvo, tako da ćete dugo biti bezbrižni. Cijena LVT ovisi o nekoliko faktora, a to su odabrana kolekcija LVT i način ugradnje. U našoj ponudi postoje i posebne LVT kolekcije, čija je cijena nešto viša, prvenstveno zbog posebnih slogova (ševron) ili posebnih oblika.

Pogledajte LVT kolekcije i popratne dodatke

 

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi LVT-ja, slobodno nas kontaktirajte putem društvenih mreža @tarketthrvatska i Tarkett Hrvatska , a mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku.