Što je Tarkett višeslojni parket?

Što je Tarkett višeslojni parket?

Temeljna je razlika između Tarkett višeslojnog parketa i klasičnog (solid) parketa u konstrukciji.  Tarkett višeslojni parket se sastoji od 3 sloja drveta spojena pod kutom od 90 stupnjeva. Gornji sloj parketa izrađen je od tvrdoga drveta (hrast, jasen, bukva...), a srednji i donji sloj također su 100% izrađeni od drveta. Za izradu srednjega sloja koristi se drvo jelovine, borovine ili smreke, dok se za donji, poleđinski furnir koriste iste drvne vrste. 

Konstrukciju Tarkett višeslojnog parketa čine sljedeći slojevi:

•    Površinska zaštita parketa – Tarkettov dugotrajni sjajni ili mat lak

•    Gornji sloj parketa izrađen od tvrdoga drveta

•    Čvrsti srednji sloj letvica složen tako da osigura stabilnost daske parketa

•    Balansni sloj – povećava stabilnost i sprječava razilaženje dasaka parketa 

•    Tarkett višeslojni parket isporučuje se u daskama spremnim za ugradnju i fabrički je blanjan i lakiran.

Prednosti Tarkett višeslojnoga parketa:

•    Tarkett parket je dugotrajan, stabilan i siguran

•    Isporučuje se u daskama spremnim za ugradnju!

•    Tarkett parket se postavlja lako, lijepljenjem ili bez njega, uklapanjem dasaka najsuvremenijim T-lock sustavom koji osigurava gotovo nevidljiv, a siguran i čvrst spoj

•    Tarkett parketi proizvedeni su od najkvalitetnijega drveta,  koje je pažljivo sušeno s uvijek jednakom i zajamčenom vlažnošću od 6-8 %, što predstavlja optimum za stabilan i pouzdan parket 

•    Tvrtka Tarkett ima više od 130 godina iskustva u proizvodnji parketa. Proizvodnja podnih obloga je naša jedina djelatnost od 1886. godine

•    Tarkett parket je dostupan u preko 150 dezena proizvedenih od 6 različitih tradicionalnih i egzotičnih drvnih vrsta sa svih kontinenata.

Kako ugraditi Tarkett parket?

Tarkett višeslojni parket isporučuje se u daskama i možete ga ugraditi odmah nakon kupnje. Tarkett parket postavlja se lijepljenjem ili uklapanjem daska. Uz najsuvremeniji T-lock sustav daske se lako uklapaju, a spoj je čvrst, siguran i gotovo nevidljiv. Tarkett višeslojni parket moguće je ugraditi samo na podloge koje su stabilne i bez prašine, puknuća, ulegnuća i drugih oštećenja.

Hrastov parket može se ugraditi i u uvjetima podnog grijanja

Temperatura na površini parketa ne smije biti viša od 25 °C i podno grijanje mora biti izvedeno na siguran način, bez hladnih polja. 

Zbog svoje velike osjetljivosti na temperaturu, drvo poput bukve ili javora se ne preporuča uz podno grijanje. 

Želite pogledati fotografije parketa?

Pročitajte više o našim projektima i pogledajte fotografije Tarkett parketa u stvarnim prostorima. 

Neka priroda bude dio vašega doma

Tarkett parketi dolaze u različitim vrstama drveta, dizajnu, površinskim efektima i širinama dasaka koji će pomoći u stvaranju različitih atmosfera, od stila rustičnoga drvenog poda do metropolitanskog i sofisticiranog izgleda.

Pogledajte kolekcije parketa ili pregledajte naš Grading Book i saznajte koji parket vam najviše odgovara:
 

Zaštita parketa od oštećenja

Preporučamo vam postavljanje zaštitne filcane podloške na noge pokretnoga namještaja (fotelja, stolica, stolova i sl.) kako bi se izbjeglo nepotrebno oštećivanje i grebanje parketa.

Nikada nemojte gurati teške komade namještaja ili druge predmete po parketu, jer to u načelu izaziva oštećenje površine parketa. Da biste izbjegli ovakva oštećenja, koristite Tarkett zaštitne filcane podloške!   
 

Održavanje Tarkett parketa

Tarkett parketi su nesumnjivo najbolji izbor za lako održavanje. Redovito čišćenje Vašega parketa pomaže mu da duže traje i besprijekorno izgleda. Sada možete koristiti Tarkettove proizvode za čišćenje Tarkett Cleaner i Tarkett Refresher, koji su sigurni za Vašu obitelj i okoliš, a imati parket koji traje desetljećima. 

Parket ne trpi previše vode – održavanje parketa podrazumijeva brisanje vlažnom, nikako mokrom krpom! Svako prolijevanje vode na parket može izazvati trajne deformacije i oštećenja! 

Ukoliko želite saznati više o Tarkett parketu, pogledajte naše kolekcije ili nam se obratite putem obrasca za kontakt