10 savjeta za zdrav dom

10 savjeta za zdrav dom

Zdravlje kod kuće je važno - od hrane koju jedemo, zraka koji udišemo, do poda po kojem hodamo. Danas, odluka o podu nije samo dekorativan izbor, već i odluka o dobrobiti. 

Evo 10 savjeta koji će vam pomoći da poboljšate kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru:

1. Otvorite prozore što je moguće češće

2. Redovito uklanjajte prašinu

3. Provjetrite prostorije koje imaju tendenciju vlage

4. Redovito mijenjajte raspored namještaja u prostoru

5. Svakodnevno održavanje: čišćenje i usisavanje poda

6. Tjedno čišćenje: za održavanje poda koristite toplu vodu i prirodne proizvode za čišćenje

7. Izbjegavajte podove koji imaju pukotina i šavova

8. Koristite ekološko ljepilo ili podove koji se postavljaju bez lijepljenja

9. Koristite ekološke boje za vaše zidove

10. Odaberite zdravo podno rješenje. 

DESSO AirMaster® - potvrđena učinkovitost u čišćenju zraka

Kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima je važna, jer u prosjeku 90 % svojega vremena provodimo u zatvorenom. 

DESSO AirMaster je prvi proizvod na svijetu koji je dobio nagradu GUI Gold Plus, najveću moguću akreditaciju koju dodjeljuje Gesellschaft za Umvelt-und Innenraumanalitik (GUI), vodeće njemačke neovisne organizacije za ispitivanje kvalitete zraka. Znanstvenici iz laboratorija GUI-ja izmjerili su sposobnost DESSO AirMaster-a za smanjenje koncentracije sitne prašine, provodeći 15 testova u tri sobe za testiranje, od kojih je svaka opremljena različitim podnim rješenjima (glatki pod, standardni tepih i DESSO AirMaster).

Rezultat?

DESSO AirMaster je 8x učinkovitiji u zadržavanju fine prašine u odnosu na glatke podove i 4x učinkovitiji od standardnih tekstilnih podova.

Linoleum je prirodno podno rješenje

Biljke i minerali daju sirovine od kojih se proizvodi linoleum. Rezultat je lijepa, prirodna i otporna podna obloga, pogodna za recikliranje. 

Linoleum pridonosi stvaranju zdravih zatvorenih prostora. Njegova TVOC emisija je 100x manja od najstrožih zahtjeva industrije, što pridonosi poboljšanju kvalitete zraka u zatvorenim prostorima.

Linoleum također pridonosi stvaranju održivih prostora zahvaljujući svom sastavu, proizvodnji i reciklaži. Napravljen od 94 % prirodnih sirovina, sačinjava ga 78 % obilnih obnovljivih resursa. Usto, zahvaljujući internoj proizvodnji preko fotonaponskih panela, kotlova na biomasu, geotermalnih sustava i potrošnje 100 % obnovljive električne energije, proizvodni proces linoleuma omogućuje proizvodnju obnovljive energije.

Nova generacija vinil podova za poboljšanje kvalitete zraka u zatvorenim prostorima

Naš je cilj pružiti opipljive ekološke i zdravstvene koristi korisnicima podova. Svi Tarkett vinil podovi su bez ftalata (osim recikliranog sadržaja). Tarkett vinil podovi imaju razinu VOC emisije  (isparljivih organskih sastojaka) koja je 10x niža od najstrožih standarda u Europi, čime doprinosi boljoj kvaliteti zraka u zatvorenim prostorima.